Selectie turnen

Turnen dames – Eerste tuco wedstrijd Rayon Lek en IJssel

In de eerste ronde mochten Amy en Norah aantreden.

Ze begonnen met balk, niet een fijn toestel om mee te beginnen. Helaas vielen beiden eraf. Vloer en sprong gingen goed. Aan brug zal nog hard gewerkt moeten worden. Ze vormden met KDO-Lekkerkerk een team en behaalden een eerste plek.

In ronde 3 kwamen er 2 teams in actie. 

Tysk, Danique, Genesis, Romy en Mirte van KDO-Lekkerkerk. De meiden zijn nog niet stabiel op de toestellen. Daarom is zo’n tuco aan het begin van het seizoen een mooie gelegenheid om te zien wat er nog verbeterd kan worden. Ze haalden de derde plek. De geblesseerde Zara kwam ook nog even kijken om haar team te steunen. Leuk zo’n hecht team!

In het andere team zitten de jongste turnster Joëlle en de oudste Esmeralda van de bovenbouw, Lynn en Qiara. De oefeningen op vloer waren mooi om naar te kijken. Sprong van Lynn en Joëlle was goed. Balk en Brug daar moet nog wel verbetering in komen. Maar toch een eerste plek.

In ronde 4 turnden ook 2 teams.

Xiamarah, Kaydee, Marieke en Elise begonnen op brug. Elise haalde haar reus niet en kon niet neer springen waardoor ze zittend op de lage ligger kwam. We zien het maar als een poging voor nieuw element. Het was even schrikken maar gelukkig liep het goed af. Alle turnsters kwamen van de balk. Wat slordigheden op vloer. Een goede afsluiting op sprong waar Xiamarah en Kaydee hun tsuki hebben gesprongen. Een derde plek voor dit team.

Britt, Isa, Jayda, Loes en Laura begonnen bij balk. Jayda kwam niet goed terecht bij haar afsprong en besloot de wedstrijd te staken. Een goede keuze want over 2 weken staat de eerste landelijke wedstrijd op het programma.

Dit is daarom een goede trainingswedstrijd voor deze dames want overal is nog wel verbetering nodig. 

vlnr: Romy, Qiara, Esmeralda, Joëlle, Lynn, Danique, Genesis en Tyske.

Foto 1: Romy, Qiara, Esmeralda, Joëlle, Lynn, Danique, Genesis en Tyske.
Foto 2: Isa, Loes en Laura
Foto3: Marieke, Elise, Xiamarah en Kaydee
Foto4: Norah en Amy