Merel Homan-Ahoy
Selectie turnen

Turnen in Ahoy, de ervaringen van Merel Homan

Merel Homan mocht 23 juni turnen op Dutch Gymnastics The Finals 2019; de Nederlandse kampioenschappen turnen in Rotterdam. Tijdens dat toernooi strijden de sporters om de Nederlandse titels in de meerkamp, op sprong, brug, balk en vloer. Hierbij het verhaal van Merel Homan over haar turnervaring van Ahoy.

Ik vond het heel leuk om in Ahoy te mogen turnen. Het begon al op donderdag met de podiumtraining, hierbij merkte ik al dat het turnen in Ahoy al heel anders is dan in een normale wedstrijd hal. Ik merkte dat de toestellen allemaal van goede kwaliteit waren en dat ik even moest wennen aan de lampen die in mijn gezicht schenen.

Zondag mochten we voor de wedstrijd inturnen in een aparte hal, tijdens de wedstrijd mochten we nog maar 30 seconden per toestel inturnen. Daarna begon de opmars en mochten we allemaal naar de turnarena. Er zat heel veel publiek, ook van TurnAround. Wat ik heel leuk vond was dat de kleine meisjes een vlag met het logo van TurnAround hadden gemaakt.

De wedstrijd begon voor mij op brug, dit is mijn slechtste onderdeel maar ik kon een nette oefening laten zien. Hierna volgde balk, ondanks de zenuwen ben ik toch nog blijven staan. De moeilijke onderdelen zaten erop en nu kon ik gaan stralen op vloer en sprong. Ik vond het heel leuk om de laatste vloeroefening op dit muziekje in Ahoy af te mogen sluiten. Ik was erg tevreden over mijn vloeroefening en ben van mijn wedstrijdronde derde op vloer geworden. Als laatste had ik sprong, wat ik hier leuk aan vond was dat je ook kon zien hoe snel je rende.

Al met al was het een hele mooie ervaring waar ik nooit had kunnen staan zonder alle hulp van alle trainers.

Merel Homan (3e divisie senior)

Merel Homan-Ahoy
Merel Homan-Ahoy
Merel Homan-Ahoy
Merel Homan-Ahoy