Xiamarah Annelotte en Joelle
Selectie turnen

Turnen Meerkampwedstrijd MB3

Op zaterdag 10 juni was de laatste Meerkampwedstrijd van dit seizoen voor MB3.

Annelotte, Xiamarah en Joëlle waren er klaar voor. Ze begonnen bij Sprong. Het duurde even voordat ze in konden springen, de Pegasus stond nog niet klaar. Misschien dat het daar aan lag maar het inspringen verliep niet heel goed. Dat maakten ze echter meer dan goed tijdens hun wedstrijd. Joëlle behaalde met haar overslag heel en ½ in 1/1 uit de hoogste score: 14.350.

Bij Brug lieten Annelotte en Xiamarah prachtige oefeningen zien en werden respectievelijk beloond met een 14.00 en 14.250. Joëlle had helaas een stop boven.

En toen volgde het onderdeel Balk. Xiamarah leek minder nerveus voor dit onderdeel dan tijdens eerdere wedstrijden. Ze turnde dan ook een prachtige strakke oefening. Helaas kwam zij met haar tiktak ten val. Ook Joëlle viel met de tiktak. Heel jammer want normaal gesproken valt zij hier nooit mee. Bij Annelotte zag je met het inturnen al dat zij erg trilde en veel wiebels had. Dat was ook tijdens haar wedstrijd het geval. Maar ze bleef staan en werd mooi beloond met een 14.067.

En door naar Vloer, voor de meeste TurnAround turnsters het meest favoriete onderdeel. Ook voor deze 3 dames en dat was te zien. Wat een mooie oefeningen! Annelotte behaalde ook hier het hoogste cijfer 14.433. Joëlle zat er met haar 14.000 maar net onder onder.

Het wachten op de uitslag blijft altijd spannend. En dit keer helemaal want wat hebben wij veel goede turnsters gezien. Maar uiteindelijk was het Annelotte die Goud in ontvangst mocht nemen, met een verschil van bijna 2 punten op Xiamarah die het Zilver kreeg. Joëlle werd 13e.

Het wedstrijdseizoen voor deze dames zit erop. Ze hebben het hele seizoen geweldig gepresteerd. Goed gedaan meiden, op naar het nieuwe seizoen!