Selectie turnen

Turnen Team | Eerste team wedstrijd supplement C in Nijmegen

Zondag 12 november was de eerste plaatsingswedstrijd voor team C. Dit team bestaande uit senioren Britt, Isa en Jayda en junioren Elise en Loes moesten naar Nijmegen afreizen. Een team mag bestaan uit 6 turnsters, 3 turnen op een toestel en 2 cijfers tellen mee voor de eindranking. 

TurnAround begon op balk. Isa wil daar altijd graag op beginnen maar stond al snel op de grond door een val met haar salto achterover,  maar herstelde zich prima. Elise had grote wiebels maar kwam er niet vanaf. Jayda had weer een mooie salto achterover   maar moest daarna alle gymnastische sprongen uit haar hoed toveren om haar combinatie te halen. Op zich een aardige start van de wedstrijd.

Tweede toestel was vloer. Jayda haalde hier na een goede oefening het derde cijfer van deze ronde, een 12.150.  Van Elise en Isa werd een eis niet geteld waardoor ze helaas een halve punt misten.

Bij sprong mocht Loes beginnen een mooie tsuki gehurkt. Jayda sprong dit ook maar met een stap. Isa sloot af met een tsuki gehoekt.

Als laatste naar de brug. Op dat moment stond het team 2e. Echter is brug het minste toestel en dus was het echt vechten om goede oefeningen neer te zetten.

Jayda turnde een stabiele oefening. Elise haar leertje schoot opzij bij haar halve draai kip en haar voet bij haar zolendraai gleed van de brug af. Daarna vervolgde ze haar oefening en kwam stil te hangen bij haar wippertje. Verder was haar bovenstuk erg goed en sloot ze dus netjes af.  Isa moest echt aan de bak om het team op het podium te houden. Haar wippertje turnde ze niet door en dus maakte zij het extra spannend…maar zij sloot de brugoefeningen met een 11.333 af. 

Wat een blijdschap en opluchting toen alle cijfers binnen waren….dit team mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen. Wat een prestatie meiden, gefeliciteerd!