Nieuws, Selectie turnen

Turnen teamwedstrijd rayon Lek & IJssel

Op 5 november vond in Ouderkerk aan den IJssel de eerste teamwedstrijd plaats van rayon Lek & IJssel.

1e Ronde team Middenbouw 6 en Onderbouw 6

In de eerste ronde kwam team Middenbouw 6, bestaande uit Emily, Veerle en Bo en team Onderbouw 6, bestaande uit Rose, Eliza, Kizzy, Amy-Lee, Jovelly en Elvira uit. Het was voor sommigen de allereerste wedstrijd. Dat was heel erg merkbaar, trillende handjes, knietjes en zelfs trillende lipjes.

Beide teams begonnen op Brug. Team MB6 had al wedstrijdervaring en deed wat er verwacht werd. Bij team OB6 was het toch wel een iets ander verhaal. Een buikdraai die niet lukte, en dan toch maar opnieuw blijven proberen of na de mislukte buikdraai geen rol voorover tot hoekhang meer turnen. Balk was de spanning voor beide teams dusdanig groot. Er werden oefeningen vergeten en iedereen had wel minimaal 1 val van de balk.

Bij Vloer was niemand van ons gewend om de oefening op een lange mat te doen. Dat is dus heel erg wennen en desondanks ging het bij beide teams op vloer goed. Op de Sprong hebben we de afgelopen week goed geoefend, was het was best drama te noemen. Maar wat ging dit onderdeel bij iedereen erg goed!

En toen was het wachten op de prijsuitreiking. Dat was wel even hilarisch. Team MB6 mocht het hoogste podium beklimmen. Maar wist team OB6 veel. Toen de turnsters van dat team de naam TurnAround hoorden vlogen ze allen naar het podium. Goud voor team MB6 en Zilver voor team OB6!

2e Ronde teams Onderbouw 7 en Middenbouw 5

In de 2e ronde waren de teams Onderbouw7 bestaande uit: Naïa, Vayen, Ayla, Channidy, Gigi en Pomme en team MB5 bestaande uit: Amy, Norah, D’vine en Yfke aan de beurt. Beide teams begonnen bij Brug. Team MB5 turnde een goede Brug oefening. Team OB7 liet wel wat steekjes vallen, met name de hol-bol beweging was bij velen niet duidelijk herkenbaar en aan de buikdraai en de rol voorover tot hoekhang moet nog hard gewerkt worden.

Voor team MB5 is het onderdeel Balk niet hun favoriet. Spanning kan een hoop met je doen dus mogelijk is dat de reden dat er wel eens te makkelijk van de Balk gestapt werd. Ook voor team OB7 was de spanning merkbaar, onderdelen van de oefening werden vergeten en iedereen had minimaal 1 val.

Ondanks dat de series op een airtrack en de rest van de oefening nu opeens op een lange mat geturnd moest worden lieten de dames van team MB5 toch prachtige oefeningen zien. Complimenten van de jury en trainers van andere verenigingen. Het team OB7 had ook nog nooit op een lange mat geturnd dus dat ze de hele oefening niet meer wisten was niet zo gek.

Het team MB5 liet bij Sprong zien wat er verwacht werd: keurige sprongen. Ook het team OB7 liet zien dat ze zeker de afgelopen week heel hard aan de Sprong gewerkt hebben. Ook hier hele mooie sprongen. Ook in deze ronde werd er met spanning gewacht op de prijsuitreiking. Voor team MB5 was er Goud! Voor team OB7 Zilver!

3e Ronde team F

In de 3e ronde trad team F aan bestaande uit: Robin, Emma, Amy en Diya. Het team begon bij Vloer. De spanning steeg ten top want je oefening deels op een airtrack en deels op een lange mat doen vergde toch veel van dit team. Maar “het is wat het is”. Helaas werden onderdelen vergeten of niet goed uitgevoerd. Bij Sprong werd er toch niet door iedereen de ½ goed gedraaid, maar verder wel nette sprongen. Bij Brug bleven de punten liggen doordat bij sommige de buikdraai niet boven horizontaal was, de zolendraai niet of niet goed uitgevoerd werd. En dan als laatste toestel Balk. Nette oefeningen met helaas toch onnodige vallen. Net als in de vorige rondes toch nog spanning voor de prijsuitreiking. De prestaties van dit team werd beloond met de Brons!

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde dag. We weten in ieder geval op welke onderdelen we de komende tijd moeten trainen. We zijn trots op al onze turnsters, want wat hebben we toch kunnen genieten. Op naar een mooi wedstrijdseizoen.