Selectie turnen

Turnen Toestelfinales Senior E & Meerkamp Finale MB5

Toestelfinales Senior E

Op zondag 11 juni was het de beurt aan de senioren E om aan te treden op hun toestelfinales. Esmeralda en Rohini hadden zich beide geplaatst voor de brug en vloer finale, en Esmeralda mocht ook nog eens aantreden in de balk finale. De dag begon vroeg met de vloer finale.

Esmeralda mocht het spits afbijten en deed dat met een keurige oefening. Ze zette hier een prachtige score van 11.200 neer, iets waar de anderen zich nog maar aan moesten gaan wagen. Rohini was als derde aan de beurt, en ook zij turnde een goede oefening. Rohini haalde een 11.133, op dat moment de tweede score en dus een miniem verschil tussen onze turnsters. Er turnden in totaal 8 dames in deze finale, dus het was nog even afwachten. Uiteindelijk wist slechts een turnster hoger te scoren en mochten dus zowel Esmeralda als Rohini een medaille op gaan halen. Zilver voor Esmeralda en brons voor Rohini.

Daarna was er tijd voor een rondje rust, wat geen overbodige luxe was in de warme Topsporthal. De trainsters Joyce en Amy wilden eigenlijk even naar buiten, maar waren nodig als klokmeisjes, gelukkig bleef iedereen netjes binnen de tijd.

Toen door naar brug, waar beide dames zich dus ook voor hadden geplaatst. Esmeralda draaide een nette oefening, maar moest helaas een stop incasseren omdat ze een blaar draaide. Dure punten, uiteindelijk werd ze namelijk 4e met een 0.067 achterstand op de nummer 3, maar goed, desondanks kan ze tevreden terug kijken op dit toestel. Toen was het de beurt aan Rohini, zij turnde een dijk van een losom, helaas was alles wel wat slap en is er dus nog wat werk aan de winkel. Met een score van 10.133 werd zij 8e in deze finale.

Toen stond er voor Esmeralda nog de balkfinale op het programma. De jury was rechtvaardig, maar wel streng, waardoor er het een en ander werd afgewaardeerd. Hierdoor viel de d-score helaas wat lager uit dan gehoopt, omdat Esmeralda geen val hoefde te incasseren, werd ze wel nog netjes 5e.

Al met al dus een prima wedstrijd voor deze dames, met voldoende leerpunten voor de teamfinale die komend weekend alweer op het programma staat! Dames, goed gedaan en gefeliciteerd met jullie medaille!

Esmeralda en Rohini

Meerkamp Finale MB5

In de laatste ronde van de dag was het de beurt aan de helft van onze middenbouwers die in niveau 5 turnen. Vanwege hun goede prestaties in het rayon, zijn de turnsters op verschillende dagen ingedeeld om zo te voorkomen dat alle nummers 1 elkaar van het podium stoten. Vandaag was het de beurt aan Yfke en D’vine.

Deze dames begonnen op sprong. Met het inspringen was het nog even knijpen en eindige Yfke bijna in de blokkenbak, maar de wedstrijd sprongen waren netjes. Op dit toestel behaalde D’vine zelfs de hoogste score.

Toen door naar brug. Het inturnen verliep een beetje rommelig, maar uiteindelijk konden de meiden hun brug oefening draaien. Yfke turnde deze zonder enige fouten en bewaarde haar beste salto voor het laatst. Een mooie score van boven de 12! D’vine moest de brug helaas een keer vroegtijdig verlaten, maar wist haar oefening verder netjes uit te turnen.

Door naar de balk. D’vine was hier als eerste van het groepje aan de beurt en vergat helaas een deel van haar oefening, in combinaties met wat wiebels, zakte haar d-score daardoor heel erg. Ze is wel blijven staan en heeft dus een sticker verdient. Yfke turnde ook een beetje wiebelig en moest helaas ook een keer de balk vroegtijdig verlaten. Ondanks dat toch een score van 11 rond, netjes!

Als laatste toestel mochten deze dames vloer turnen. Ze turnden hier beide een d-score van 5.2, de hoogste scores van de dag. Omdat ze ook nog eens netjes turnden, behaalde Yfke hier de 3e score en D’vine de 5e score.

Ondanks de fouten waren er uitstekende uitslagen. Yfke werd 6e, op de voet gevolgd door D’vine die 7e werd, en dat in een deelnemersveld van 24 turnsters. Goed gedaan meiden!