Pupil1D1 districtswedstrijd
Nieuws, Selectie turnen

Volledige podium voor TurnAround op de Districtswedstrijd te Voorburg

Op zondag 8 maart toog het vijftal van TurnAround in de categorie Pupil1D1 naar Voorburg voor hun districtswedstrijd.  Er werd in 2 banen geturnd en de turnsters werden dan ook over 2 banen verdeeld.

Lynn Driessen, Kimberley Hoogendoorn en Lorencia Stewart begonnen op Balk. Ze konden hun zenuwen bijna niet de baas blijven, ze trilden en turnden heel voorzichtig. Kimberley en Lorencia kwamen beiden zelfs ten val met de radslag. 
Na het meest zenuwslopende toestel begonnen ze aan hun meest favoriete toestel Vloer. Ze hebben er hard voor getraind en dat was wel merkbaar ook. Prachtige oefeningen met terecht mooie cijfers. Van de Vloer naar de Sprong en ook hier lieten de dametjes zien dat ze hard trainen. Kimberley kwam wel ten val bij de overslag over de kast.
En dan als laatste toestel de Brug. Het wordt bijna eentonig maar de meiden deden wat er van hun verwacht werd: mooie oefeningen turnen.

In de andere baan waren het Mayva Pronk en Robin van Wensveen die bij Sprong mochten beginnen. Beiden maakten goede sprongen. Robin zelfs zo goed dat ze met een 14.075 het beste cijfer neerzette en dus toestelfinale Sprong heeft.
Vol goede moed naar de Brug waar beiden goede oefeningen turnden. Van Brug naar Balk. En hoewel deze dametjes blij waren met de toestelvolgorde blijft de Balk toch wel een dingetje. Spanning ten top. Mayva bleef op de Balk staan. Maar hoewel Robin echt knokte om er op te blijven staan lukte het haar bij haar radslag helaas niet en kwam zij toch ten val.
Ook voor deze meiden is de Vloer hun favoriete toestel. Ook zij hebben er hard voor getraind en lieten dan ook mooie oefeningen zien. Helaas maakte Robin een foutje wat haar een volle punt kostte.

En dan is het vol spanning wachten op de prijsuitreiking. Maar het wachten was zeker de moeite waard. In baan 1 was het Mayva Pronk die het hoogste podium mocht betreden. Robin van Wensveen werd knap 5e. En in baan 2 was het volledige podium voor TurnAround! Lynn Driessen behaalde Goud, Lorencia Stewart Zilver en Kimberley Hoogendoorn Brons. Resultaat om trots op te zijn.

Pupil1D1 districtswedstrijd