buiten turnen
Meisjes Kleuren turnen, Nieuws

Weer binnen turnen?

Weer naar binnen?
Voor een herstart van de trainingen in de hallen worden door ons al de mogelijke voorbereidingen getroffen. Afgelopen woensdag 24 juni is bekend gemaakt dat we per 1 juli weer binnen mogen turnen. Er zijn nieuwe richtlijnen van de KNGU ontvangen en de gemeente moet uiteindelijk goedkeuring geven. Weer binnen sporten gelijk met ingang van 1 juli zal daarom waarschijnlijk niet gaan lukken. Zodra meer duidelijk is, laten wij dat weer weten. Tot die tijd blijft het buitenrooster gelden.
Met sportieve groet,
Het bestuur


Er moet altijd worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest. Zie hier voor de volledigheid nog een keer het protocol verantwoord sporten van het NOC*NSF; https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf-protocol-verantwoord-sporten-v6.pdf


Spelregels voor sport in het kort


In het kort de spelregels voor het sporten:

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Bekijk alle spelregels voor sport op Rijksoverheid.nl