Nieuws, Selectie turnen

Goud op de 2de districtswedstrijd 18 januari voor TurnAround

Op zaterdag 18 januari 2020 kwamen onze Sr. C dames Laura, Britt en Joane in actie op hun 2e districtswedstrijd in Den Haag. Hun voorbereidingen waren -vanwege studies- ronduit slecht te noemen, daarnaast kampten de dames ook nog met blessures. 

Ze begonnen bij Sprong. Tijdens het inturnen lukte het Laura maar niet om Tsuki hurk in te springen maar op de wedstrijd liet ze toch even zien dat ervaring ook een rol speelt. Een mooie Sprong. Ook Britt en Joane sprongen goed. Joane haalde zelfs het 3e cijfer.

Op Brug liet Joane het wel erg liggen maar Laura daarentegen turnde een geweldige Brugoefening. Zij haalde hiermee het 1e brugcijfer met een verschil van 0,85 op het 2e brugcijfer.

Balk blijft toch altijd een zenuwslopend onderdeel. Laura had een val met arabier, maar met salto op Balk stond ze toch!  Britt turnde heel strak maar niet alle elementen werden geteld. Hele aangename oefeningen om naar te kijken.

Na een zenuwslopend onderdeel is het toch altijd fijn om de Vloeroefening te turnen. Er werd op dit onderdeel ontzettend goed geturnd. Laura werd hier gedeeld 1e, Joane een mooie 3e plek en Britt werd toch wel flink afgestraft voor haar schroefsalto.

En dan de spanning voor de prijsuitreiking. Ondanks haar val op Balk kon het bijna niet anders dan dat Laura op het podium zou staan. En ja hoor gewoon GOUD voor Laura. Britt werd 4e en Joane 12e. Knappe prestaties.


Zaterdag 18 januari was het ook voor Anastasia Kobson, jeugd N3, de 2de districtswedstrijd in Den Haag. Via deze wedstrijden kan ze zich plaatsen voor de 1/4 finale voor het NK. Het is dus altijd spannend want er stromen maar een aantal turnsters door.

Ze begon op vloer en daar heeft ze een oefening laten zien met nieuwe elementen t.o.v. de vorige keer en dat ging hartstikke goed. Daarna op sprong, waar ze nog steeds last heeft van van haar blessure, heeft ze ondanks dat een nette sprong laten zien. Het derde toestel was de brug. Dat ging gewoon lekker en maakte ze zich ook geen zorgen om. Als laatste toestel de balk. Het toestel waar ze op de training oefeningen op laat zien waar niks op aan te merken is. Helaas op een wedstrijd brengt dat altijd wat spanning met zich mee, maar met een paar kleine wankelingen was het een hele mooie oefening. Met een punten totaal van 49,909 heeft ze de 5e plaatst behaald. Oma, die uit Rusland was overgekomen, heeft in ieder geval van de wedstrijd genoten en vond Anastasia een echte kanjer.